Talenttest

Krijg helder inzicht in jezelf om te kiezen voor wat bij jou past

Om snel tot de kern te komen, zijn jouw resultaten van de talenttest, het startpunt van het Talent Minded programma. De talenttest laat zien waar jij energie van krijgt, welke talenten je nog kunt ontwikkelen en welke valkuilen je daarin kunnen belemmeren. Door dit inzicht, bepalen wij de stappen die jij moet zetten.

Maak doelgerichte keuzes door

diepgaand zelfinzicht

Diepgaander dan andere tests: ook inzicht in onbewuste drijfveren

De talenttest, die die de basis legt voor het programma van Talent Minded, is de Talent Me.-scan. Met deze verrassend eenvoudige methode krijg jij een allesomvattend en diepgaand inzicht in de mate waarop je je natuurlijke talenten benut. Je ontdekt je natuurlijke kwaliteiten, nog ontwikkelbare talenten en valkuilen. Hiermee kom je erachter wie je écht bent.

Het Me.-Model werkt verrassend anders dan andere assessment, omdat het krachtiger en diepgaander is. Het geeft niet alleen inzicht in het huidige gedrag en competenties die je in jezelf herkent, maar ook in de diepere onbewuste drijfveren van je gedrag. Deze onbewuste drijfveren worden gekoppeld aan bewust ontwikkelde competenties. Daarmee leer je over je natuurlijke kracht, ontwikkelbare talenten en valkuilen (competenties die niet vanuit innerlijke drijfveren ontstaan maar aangeleerd zijn).

Hoe werkt de

talenttest?

Een combinatie van onbewuste gedragsvoorkeuren en bewust gekozen competenties

De talenttest bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel maakt gebruik van positieve en negatieve associaties met 8 archetypische beelden, gebaseerd op het werk van psychoanalyticus Carl Jung, en geeft inzicht in jouw (onbewuste) gedragsvoorkeuren en -allergieën. Het zegt dus iets over welke persoonstype dicht bij jouw natuurlijke ik staan, en welke wat verder van je af staan. In het tweede onderdeel van de talenttest kies je uit totaal 24 competenties de 10 competenties die jij het best vindt aansluiten op jouw kwaliteiten.

De samenhang tussen deze twee onderdelen van de talentenscan laat zien in hoeverre je jouw natuurlijke talenten herkent, in hoeverre je deze talenten hebt ontwikkeld en welke natuurlijke aanleg je nog niet hebt benut en waar dus nog ontwikkelpotentieel zit. Ook wordt zichtbaar tegen welke belemmeringen en valkuilen je zou kunnen aanlopen, waarschijnlijk zonder dat je je daar ten volle bewust van bent.

Verder lezen?

Wil jij meer weten over hoe de talenttest precies werkt en welke verschillende elementen erin naar voren komen? Lees dan onderstaande artikelen. Bij vragen of interesse kun je natuurlijk ook altijd contact met me opnemen!