Het Talent Minded programma

Doelgerichte stappen naar een baan die bij jóu past

Twijfel jij al te lang over jouw huidige baan?

Eigenlijk twijfel je al best lang over wat je nou écht wilt en of deze baan wel zo goed bij je past. Je bent op zoek, maar je weet niet goed hoe je de overstap kunt maken naar iets beters.

Misschien heb jij ook vaak de volgende gedachten:

✔️ Zo erg is het niet. Het gaat vanzelf weer over. Dat is nu even een fase en hoort er gewoon bij.

✔️ Ik vind mijn baan best leuk. Het is gewoon niet mijn droombaan, maar ja bestaat dat wel?

✔️ Maar mijn collega’s zijn zo leuk en ik wil niet zomaar weggaan. Je bent graag loyaal aan de organisatie.

✔️ Wanneer zeg je je baan op? Is het ergens anders wel beter?

✔️ Het is nu nog niet het juiste moment. Ik moet eerst nog…

Maar ben eens eerlijk, je weet eigenlijk best dat je het liefst een baan zou willen waar jij energie en voldoening uit haalt. Waar je met plezier naar toe gaat en het idee hebt dat je jouw kwaliteiten kunt inzetten.

Hoe lang wacht jij nog met actie ondernemen? Tot je je baan écht niet meer leuk vindt en elke dag baalt dat je nóg een dag moet. Dat op maandag de week zich voor je uitstrekt en als een zware last op je schouders voelt. Hoe lang houd je dit nog vol? Waarom gun jij het jezelf niet om de overstap te maken? En met een beetje hulp kun jij doelgericht, gefocust en snel stappen maken! Dat verdien jij!

Jouw zelfinzicht vertalen naar carrièrekansen

Om jouw ideale situatie waar te maken en die baan te vinden waar jij voldoening en energie uit haalt, zijn deze twee stappen cruciaal, namelijk jezelf heel goed leren kennen én een goed beeld hebben van de mogelijkheden. Daar waar jij een match kunt maken tussen deze twee (jouw ‘binnenwereld’ en de buitenwereld), kun jij jouw potentieel waarmaken. Ga niet blind op zoek naar mogelijkheden, want als je niet weet wat je zoekt, is het lastig om het te vinden. Start met zelfinzicht en vertaal dat naar carrièrekansen. Doordat je precies weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt en dat leert vertalen naar kansen en mogelijkheden in de praktijk, heb jij razendsnel die baan waar jij energie en voldoening uit haalt!

"Ja maar"

Misschien twijfel je en denk je...

✔️ Zo erg is het niet, het gaat vanzelf weer over. Ik ben gewoon te veeleisend

✔️ Dit kost nóg meer energie en die heb ik nu juist niet

✔️ Het is nu nog niet het juiste moment. Ik moet eerst nog…

✔️ Dit moet ik zelf kunnen. Als ik toegeef dat ik hulp nodig heb, heb ik gefaald.

✔️ Ik ga het eerst nog eens zelf proberen. Dit kan ik altijd nog doen, als het erger wordt.

✔️ Dit lukt mij vast niet. Ik heb al zoveel geprobeerd. Ik zal moeten accepteren dat ik me zo voel.

Maar je zo voelen is wél erg en niets gaat vanzelf. Wil jij zo door blijven gaan? Jij bent de enige die jouw leven kan veranderen. Juist nu moet je doorpakken en actie ondernemen. Niemand kan zo goed voor jou zorgen, als jij zelf. Gun het jezelf om je gelukkig te voelen. Dat verdien jij! Ik kan je absoluut geen garanties geven, maar als jij er 100% voor gaat, dan help ik je er alles uit te halen en wéét ik zeker dat jij het beste uit jezelf kunt halen.